Haugjegla -et fyrtårn i havlandet

Tenk å klatre 111 trinn til toppen av et fyrtårn og se sola gå ned i havet.Tenk å våkne i et fyrtårn og den eneste lyden du hører er vinden,havet og fuglene. Ingen TV, ingen PC, bare naturens egne lyder.
Hvor du enn snur deg er det hav ,hvite skumtopper og late måker som døser i morgensola. En hegre speider etter morgenmaten og plutselig dukker en oter opp. Den har hentet frokostfisken sin og nyter den på berget noen meter unna der jeg sitter med dagens første kaffekopp. De første måkebarna har sett dagens lys og tripper forsiktig blant rosenrot og strandnellik.Herr og fru ærfugl duver avgårde på bølgetoppene. Ternene suser gjennom lufta, stuper ned og gjør kjeft på meg som forstyrrer idyllen i deres lille koloni.
Fyret er en fullt innredet bolig med 10 sengeplasser, utstyrt kjøkken, dusj og 2 nye Bio-toalett.
Rundt om på Haugjegla er det gode fiskemuligheter, og hvis været tillater det, er det også mange fine badeplasser både for liten og stor.Naustet på Haugjegla er også innredet for en maritim opplevelse, der du kan grille din fiskefangst, koke krabben mv.
Naustet har gassgrill, terrassevarmer, bord og stoler. Fyret ligger på en holme ca 5 minutters båt-tur fra fiskeværet Veiholmen på Smøla.
Ønsker du en opplevelse som setter spor i sinnet, tar du kontakt med det trivelige paret som driver Haugjegla fyr : Tonny og Monica Iversen på tlf. 98836281 . Du kan også finne mer informasjon på deres nettside : veiholmenfyr.com

Popular tags